Nyhedsbrev april 2017

Sønderborg, april 2017

 

Kære medlemmer

Hermed et påskenyhedsbrev fra kredsformanden.

 

Generalforsamling 2017

Den 22. marts afholdt vi generalforsamling i Sønderborg Lærerkreds. Formandens mundtlige beretning, som bl.a. indeholder kredsens strategi frem til næste generalforsamling, blev enstemmigt vedtaget og kan ses på kredsens hjemmeside www.kreds91.dk Vi vedtog også en udtalelse fra generalforsamlingen vedrørende Kvalitetsarbejdet i dagtilbud og skole, som også kan ses på hjemmesiden.

På generalforsamlingen blev en hensigtserklæring, fremsat af Lars-Bo Jacobsen fra Lysabild Skole, vedtaget med 25 stemmer for, 12 imod og 41 undlod at stemme. Hensigtserklæringen (som ligeledes kan ses på kredsens hjemmeside) affødte en del debat på generalforsamlingen og har efterfølgende gjort, at jeg har holdt et møde med Lars-Bo. Det havde jeg brug for, fordi hensigtserklæringen kunne opfattes som en kritik af, at kredsen ikke gør nok for at forbedre medlemmernes arbejdsforhold. Hvis der er noget, vi ikke har afsøgt/set, så skal det naturligvis frem og medlemmers henvendelser tages alvorligt. Vi havde et rigtig godt møde, hvor jeg ved samme lejlighed fik afprøvet Lysabild Skoles personalerum, også kaldet ”Demens-stuen” J

Et af Lars-Bos kritikpunkter var, at der tilføres for mange opgaver uden at andre tages væk. Det er styrelsen helt enige i og det er også noget af det, vi har fokus på, hvilket bl.a. vil fremgå af det høringssvar, vi netop har sendt til politikerne i forbindelse med ”Kvalitetsarbejdet på skole- og dagtilbudsområdet”.

 

Som det fremgik af min beretning, bevæger vi os konstant i ”Landet af det muliges kunst”. Eller for at citere det brasilianske ordsprog fra beretningen, ”Har man ikke en hund, må man jage med en kat”. Jeg lagde ikke skjul på, at ting ikke altid går hurtigt nok, mit temperament taget i betragtning og at der var mange ting, kredsstyrelsen godt kunne ønske anderledes. Desværre er der også et politisk klima og en resursetildeling at tage hensyn til og det har stor indflydelse på, hvor meget og hvor hurtigt tingene går.

 

Men tilbage til generalforsamlingen. Vi har tidligere efterspurgt en mere ”levende” generalforsamling med mere debat. Derfor ville jeg være ked af det, hvis nogle medlemmer gik hjem fra generalforsamlingen i år med den opfattelse, at kommer man med sine meninger, så bliver de skudt ned. Sådan skal det absolut ikke opfattes – tværtimod. Derfor har styrelsen i evalueringen af GF talt om, hvordan vi kan sætte debatten mere i system til næste gang. Det arbejder vi videre med og jeg tør godt love, at GF 2018 vil fremstå i et mere medinddragende koncept end tidligere.

 

Skolebesøg

Kredsstyrelsen har besluttet, at vi gerne vil ud på skolerne og besøge jer i jeres dagligdag. Vi beder derfor lederne og TR om sammen at finde en eller flere, som kunne have lyst til at have en af os på slæb i undervisningen en formiddag. Det er naturligvis frivilligt, om man ønsker at deltage. Vi håber, I vil være med og tage godt imod os, når vi kommer rundt.

Kvalitetsarbejdet i dagtilbud og skole
Høringsfristen er nu slut. Sønderborg Lærerkreds har fremsendt et høringssvar, som er blevet til sammen med en del af jer. Bl.a. har vi interviewet de lærere og pædagoger, som har deltaget i et Co-teaching-forsøg. I høringsvaret har vi valgt at bruge udvalgte, anonymiserede citater, som er dækkende for de bemærkninger, I er kommet med. Tak for jeres indsats og tid. Nu afventer vi spændt den politiske behandling og deltager naturligvis også i det byrådsmøde, hvor de 15 anbefalinger skal endeligt vedtages. Vores høringssvar kan ses på kredsens hjemmeside www.kreds91.dk

 

Educa

Styregruppen har truffet den endelige beslutning vedrørende ny platform. ”Vinderen” blev MeeBook og beslutningen er truffet på en vurdering af funktionalitet samt tekniske og økonomiske aspekter. Forvaltningen er i gang med at planlægge implementering og overførelse af data. Kontrakten med KMD løber stadig og platformen er derfor fortsat tilgængelig indtil MeeBook er i drift. Hvordan og hvornår lærerne skal uddannes i at anvende MeeBook er endnu ikke afklaret. Vi afventer en tilbagemelding på dette. Ved samme lejlighed kunne det være godt, hvis man på skolerne drøftede omfanget af arbejde på platformen samt fik forventningsafstemt, hvad vi skal og ikke skal og ikke mindst – hvad giver mening i forhold til kerneopgaven?

En af Kvalitetsarbejdets anbefalinger hedder ”Datainformeret ledelse” og her står:

”Det handler om at fremhæve, hvilke data, der bedst muligt hjælper med at understøtte udviklingen af den praksis, som kommer børnene til gode”.

Et citat fra vores høringssvar stammer fra en lærer i en specialklasse: ”Jeg bruger ligeså meget tid på at oversætte, hvad der står i elevplanerne som på at lave dem. Vores forældre kan ikke forstå dem og jeg må sidde og forklare det. Mange af vores forældre er udfordrede i forvejen, på mange områder. At de ikke engang kan forstå det, som vi skriver til dem om deres barn, diagrammer og alt muligt andet, det er med til at marginalisere dem yderligere. Vi havde udmærkede elevplaner tidligere, som fungerede og som alle var glade for. Hvorfor lave om på noget, der virker?”

Disse to citater kunne snildt bruges som afsæt for en faglig drøftelse på skolerne.

 

Personalesituationen

Skolerne kender nu de tal, de skal bruge til at beregne personalebehovet for det kommende skoleår. Det har resulteret i én frivillig forflyttelse. Derudover er der dags dato opslået 19 faste stillinger, 10 barselsvikariater samt fem faste stillinger i specialklasserne. Vi har delt stillingsopslagene på kredsens Facebookside. Vi krydser fingre for, at vi kan få alle stillinger besat og ser frem til at byde nye kolleger velkomne til Sønderborg.

 

Kommende arrangementer Efterløn

Er du i efterlønsordningen, kunne dette arrangement være interessant, også selvom efterlønnen ikke er lige rundt om hjørnet. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, inden man når så langt og som der skal tages stilling til på forhånd, så man ikke risikerer en situation, hvor efterløn alligevel ikke er en mulighed.

Mødet afvikles i samarbejde med DLF-a den 4. maj på kredskontoret, Damgade 95, mellem 17.00-18.30. Der er max 30 pladser og det er først-til-mølle. Da der vil være et let traktement, er tilmelding nødvendig på 091@dlf.org

 

OK18
Den 9. maj holder vi fyraftensmøde om OK18. Hvad mener DU at DLF skal gå til forhandlingsbordet med? Hvad er arbejdsgivers udgangspunkt? Risikerer vi at lande i en ny konflikt? Hvad har Hovedstyrelsen gjort sig af tanker?

Mødet afholdes på Kredskontoret, Damgade 95, fra klokken 17.00-18.30. Tilmelding er nødvendig, af hensyn til traktementet. Tilmelding sker på 091@dlf.org

 

Påske

Påsken nærmer sig, solen skinner og alt spirer og gror (også ukrudtet). Kredsstyrelsen ønsker jer alle en rigtig god påske og nogle afslappende og forhåbentligt solbeskinnede fridage. Kredskontoret holder lukket i påskeferien, men som altid kan der mailes til os på 091@dlf.org

 

Med venlig hilsen

 

 

Annette van Buren
Kredsformand, Sønderborg Lærerkreds

Emner

Målgruppe