Nyhedsbrev oktober 2017

Nyhedsbrev fra kredsformanden, oktober 2017

Kære medlemmer

Kommunalvalg 2017

Kommunalvalget nærmer sig. Sønderborg Lærerkreds har inviteret til paneldebat med politikerne den 8. november i Dybbølskolens Multihus fra 19.00-21.30.

Ti politikere har sagt ja til at medvirke:
Johanna Precht, Enhedslisten
Jørgen Jørgensen, SF
Jesper Koch, Socialdemokraterne
Paul Kjærgaard, Alternativet
Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti
Erik Lorenzen, Fælleslisten
Sarah Maria Grønbæk, Liberal Alliance
Tage Petersen, Venstre
Jesper Esbensen, Konservative
Dorthe Mehlberg, Dansk Folkeparti


Det har ikke været svært at få politikerne til at sige ja til at deltage. Desværre kniber det mere med os selv. Tilmeldingsfristen er nu forlænget til den 6. november, for vi har pt kun ca. 20 tilmeldte.
Jeg ved ikke, om det skyldes, at I alle har helt styr på, hvem I vil stemme på, om det er den så omtalte ”politiker-lede”, der slår igennem og/eller det faktum, at november traditionelt er en travl måned?
Under alle omstændigheder er 20 lærere ikke nok. Vi har forberedt spørgsmål om bl.a. inklusion, Helhedsplanens implementering, ”projektitis”, læringsplatforme og læringsmålstyret undervisning. Det kan kredsstyrelsen naturligvis godt spørge om – men det, vi IKKE kan, er at levere praksiseksemplerne fra virkeligheden. Der har vi virkelig brug for jer.
Jeg er selv uafklaret om, hvem der skal have min stemme. Jeg er ikke partipolitisk hægtet op på noget parti eller en liste. Jeg er fagpolitiker og derfor bliver en aften som denne vigtig for mig. Jeg bliver nødt til at vide, hvad det er for en kurs, politikerne vil lægge for folkeskolen i Sønderborg de næste fire år, inden jeg sætter mit kryds. Hvis I har det på samme måde, så vil vi gerne…som i RIGTIG GERNE have, at I møder op. Det kan komme til at betyde ret meget for, hvordan skolevæsenet skal udvikle sig fremover.
Send os en mail på 091@dlf.org og meld jer til, eller tilmeld jer via TR.

En del af politikerne i Sønderborg har valgt at udfylde kandidat-prøven på folkeskolen.dk. Gå selv ind og tag prøven på https://webapp.dlf.org/kommunalkandidat/index.aspx

Her kan I se, hvem I er mest enige med.

”Søren og Mette i benlås”
Op til efterårsferien udkom bogen ”Søren og Mette i benlås”. Bogen er skrevet af dobbelt-Cavlingprisvinder Anders-Peter Mathiasen og skitserer forløbet om lockouten. Efterfølgende har den genereret en del medieopmærksomhed, bl.a. i forhold til spørgsmålet om, hvor medierne var henne, dengang i 2013.
Bogen cementerer, hvad vi godt vidste i forvejen. Det var aftalt spil. Selvom det er fire år siden, så bliver jeg stadig både vred og ked af det, når jeg læser den. Selvom jeg netop er færdig med at betale af på mit konfliktlån, så sidder jeg tilbage med følelsen af, at ”nogen” skylder mig noget.
DLF er nu ved at undersøge, om der kan rejses en erstatningssag for brud på den forpligtelse, Danmark har, til at sikre frie og fair forhandlinger. Det kan tage år, før man opnår noget på den front.
I mellemtiden er der overenskomstforhandlinger lige om hjørnet. Her satser jeg på, at ”nogen” føler, de skylder lærerne så meget, at vi denne gang får en reel, forhandlet overenskomst og ikke det vraggods, der hedder Lov 409.

Kongres og OK18
I uge 41 holdt Danmarks Lærerforening kongres. Her optrådte Michael Ziegler, som foran en fyldt kongressal bedyrede, at KL er klar til at forhandle arbejdstid med lærerne. I marts sagde han ganske vist noget andet, men som en klog mand engang har sagt: ”Man har et standpunkt, til man tager et nyt”.
Zieglers udtalelse kom lige efter, at topforhandlerne for 750.000 offentligt ansatte havde sendt et brev til bl.a. Ziegler, hvor de meddelte, at samtlige overenskomstforhandlinger på det kommunale, statslige og regionale område sættes på standby, indtil lærerne er kommet i reelle forhandlinger om en arbejdstidsaftale.
Så nu venter vi på at kunne udveksle krav. Kravene blev vedtaget på kongressen, hvor formanden i øvrigt aflagde en ekstremt skarp mundtlig beretning, som kan ses her
/nyheder/2017/oktober/se-eller-laes-formandens-mundlige-beretning

I november afholdes der regionale TR-møder, hvor tillidsrepræsentanterne vil blive orienteret og så vil de – og kredsen – i øvrigt forsøge at holde jer løbende orienteret om tingenes tilstand.

Læringsmålstyret undervisning og læringsplatforme – et arrangement
I forbindelse med kongressen holdt Sønderborg Lærerkreds kursus for vores tillidsrepræsentanter i København, hvor de også deltog i 1. dag af Lærerforeningens kongres.
Et af oplæggene blev afviklet af Mette Frederiksen – ikke hende fra Socialdemokraterne – men lærer Mette Frederiksen, som i flere år har ført en sej kamp for, at de fagprofessionelle tager kontrol over læringsplatformene i stedet for, at platformene styrer os. Mette gjorde det fremragende, så godt, at vi har inviteret Mette på besøg i Sønderborg den 29. januar, 2018 til et fyraftensarrangement fra 16.30-18.00. Vi påtænker også at invitere lederne, forvaltningen, politikere og skolebestyrelser. Vi håber, I vil bakke talstærkt op, så sæt endelig kryds i kalenderen.
Når vi nærmer os, skal I nok få mere at vide om tilmelding, sted, mm. Lige nu har vi en aftale og en dato.

 

Mange hilsner

Annette van Buren

 

Kredsformand, Sønderborg Lærerkreds

Emner

Målgruppe