Nyhedsbrev marts 2018

 

Nyhedsbrev marts 2018

Kære medlemmer

Hermed et påskebrev med de sidste nyheder fra kredsen.

Generalforsamling 2018

Den 14. marts afholdt Kreds 91 generalforsamling med over 200 deltagere. Det var en god aften og vi fik valgt en ny kredsstyrelse. Styrelsen har efterfølgende konstitueret sig og ser ud som følger:

Formand: Annette van Buren Næstformand og fællestillidsrepræsentant: Peter Lyck-Damgaard Kasserer: Dorthe Ovesen Styrelsesmedlemmer: Nanna Stryhn-Johnsen, Sten Otterstrøm, Jens Jørgensen og Anne Weber Suppleant: Susanne Good Hollænder

Referatet fra generalforsamlingen kan snart ses på www.kreds91.dk

OK18

Ugen før generalforsamlingen afviklede vi tre faglig klub-møder i distrikt Sundeved, Sønderborg og Als. De var godt besøgt. På møderne fortalte jeg bl.a., at kredsen vil kommunikere via Facebook (til hurtige nyheder) samt DLFInSite, som er DLFs nye kommunikationsplatform, og som I alle har adgang til. Jeg opfordrede til, at de af jer, som er på Facebook, deler viden med de, som ikke er. Mange af jer følger med på kredsens Facebookside og her vil I kunne se, at OK-forløbet denne gang næsten er en tro kopi af det, vi oplevede i 2013, bare i større skala. Topembedsmænd i Moderniseringsstyrelsen, som er på resultatkontrakter, hvor de belønnes økonomisk ved at sørge for, at offentligt ansatte får så lidt som muligt i bl.a. løn. Sygeplejerskerne, som bliver "tilbudt" arbejdsvilkår, der nærmest er en copy-paste af Lov 409. Embedsmænd og visse nyhedsmedier, som misinformerer om, hvad det er, lærerne går efter ved OK-forhandlingerne. Parterne er stadig i forligsinstitutionen og her er der tavshedspligt. Forligsmanden har ikke erklæret sammenbrud, omvendt er ingen forhandlere endnu set komme ud med smil på læben og armene højt hævet over hovedet. Vi håber naturligvis stadig på en forhandlingsløsning, men som tiden skrider frem, må vi nok erkende, at chancerne bliver mindre og mindre. Vi er derfor så småt begyndt at forberede os på storkonflikt.

Jeg har ved alle faglig klub-møder sagt, at Sønderborg Lærerkreds ikke sender medlemmer ud til vejkryds iført neonfarvede veste én gang til. Sidste gang var det nødvendigt, fordi vi var den eneste gruppe, der var lockoutet og vi var nødt til at gøre opmærksom på det overgreb, vi var udsat for. Denne gang tænker jeg, at opmærksomheden kommer af sig selv, når over en halv million offentligt ansatte ikke dukker op på arbejde. Den 4. april indledes den varslede strejke for 10% af arbejdsstyrken - også for DLFs medlemmer. I vores område er det kollegerne i Haderslev, der strejker og det gør de ikke kun på egne vegne, men for alle os andre. Jeg kunne forestille mig, at der laves et arrangement mellem den 4. og den 10. april i Haderslev. Hvis det bliver aktuelt, vil vi bede jer om at prioritere dette højt, så kollegerne i

Haderslev ikke føler, at de står alene. Træder lockouten i kraft fra 10. april vil alle lærere, som arbejder på vores 16 folkeskoler og som er medlem af

 

Danmarks Lærerforening, være omfattet af lockouten. Undtaget er Kløverskolen, som også var undtaget sidste gang. Undtaget er denne gang også specialklasserne ved folkeskolerne, dvs Ahlmann, Nydam, Broager og Hørup. Hvad der sker med lærere, som har en kombinationsbeskæftigelse, hvor man både underviser i hovedskolen og specialklassen, er ved at blive afklaret i skrivende stund. Undtaget er også PPR, dvs. tale-hørelærerne og psykologerne. Til gengæld er UU omfattet af lockouten, akkurat som sidst. Lederne må ikke pålægge de tilbageværende ansatte konfliktramt arbejde og de må heller ikke benytte sig af generøse tilbud om at udføre konfliktramt arbejde fra ansatte, som har valgt ikke at være organiserede og/eller har valgt at være kunde i en gul forretning uden forhandlingsret. Heller ikke selvom disse forretninger pt opfordrer deres kunder til at påtage sig konfliktramt arbejde. Det havde lederne meget godt styr på sidste gang, så vi forventer ikke, at det bliver et problem denne gang. Da der er meget få tjenestemænd tilbage og heldigvis forholdsvis få, som ikke er medlem af DLF, vil de fleste skoler derfor køre på vågeblus i den periode, konflikten varer.

I Sønderborg forventer vi, at der vil blive lavet et fællesarrangement med de andre faglige organisationer, som er omfattet af konflikten. Det er de organisationer, som vi har indgået en musketér-ed med, både før og under forhandlingerne. Musketér-eden rækker også ind i en eventuel konflikt og det er derfor naturligt, at vi også laver en fælles markering. Også her vil vi bede jer om at møde talstærkt op.

Vi informerer igen, så snart vi ved noget mere.

Heldigvis er påsken friholdt for alt, hvad der hedder konflikt, så derfor kan vi se frem til nogle helligdage, forhåbentligt med lidt højere temperaturer, end vi har været udsat for på det seneste.

Rigtig god påske til jer alle

På kredsstyrelsens vegne

Annette van Buren Kredsformand, Sønderborg Lærerkreds

Emner

Målgruppe